lørdag 29. desember 2012

Grove rundstykker


For en stund tilbake lovte jeg at jeg skulle skrive ned en oppskrift når jeg baker grove rundstykker. Her er den endelig. Tidligere har jeg brukt olje og vann i gjærdeigen. Men dersom du bruker smør og melk i stedet får du et mye saftigere resultat.

Grove rundstykker
ca. 25 stk

500 g grovbakstmel
500 g hvetemel
1/2 dl kruskakli
1 dl solsikkerkjerner
1 ts salt
50 g margarin
6 dl melk
1-2 ts maltekstrakt
1 dl varmt vann
1 pk fersk gjær


Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin og ha i melk. Varm opp til det er fingervarmt. Smuldre og rør ut gjæren i væsken. Ha væsken i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 min. Hev i ca. en time. Del deigen i 25 emner og trill til rundstykker.Pensle med vann og dypp i feks. solsikkekjerner, sesamfrø eller havregryn.
Etterhev i minst 30 min. Gjerne over damp.

Stekes på 250 grader i 10 min.


3 kommentarer:

  1. Namnam...disse så kjempegode ut:) glad i både bakst og annen mat;) legger meg til som følger:) klem Nina

    SvarSlett
  2. Hm...det var jeg visst allerede;) legger deg i bloggrullen så får jeg med oppdateringer;)

    SvarSlett
  3. Super oppskrifter :)

    SvarSlett