For en stund tilbake lovte jeg at jeg skulle skrive ned en oppskrift når jeg baker grove rundstykker. Her er den endelig. Tidligere har jeg brukt olje og vann i gjærdeigen. Men dersom du bruker smør og melk i stedet får du et mye saftigere resultat.
Grove rundstykker
ca. 25 stk
500 g grovbakstmel
500 g hvetemel
1/2 dl kruskakli
1 dl solsikkerkjerner
1 ts salt
50 g margarin
6 dl melk
1-2 ts maltekstrakt
1 dl varmt vann
1 pk fersk gjær
Ha alt det tørre i en bolle. Smelt margarin og ha i melk. Varm opp til det er fingervarmt. Smuldre og rør ut gjæren i væsken. Ha væsken i det tørre. Elt deigen godt i minst 10 min. Hev i ca. en time. Del deigen i 25 emner og trill til rundstykker.Pensle med vann og dypp i feks. solsikkekjerner, sesamfrø eller havregryn.
Etterhev i minst 30 min. Gjerne over damp.
Stekes på 250 grader i 10 min.
Namnam...disse så kjempegode ut:) glad i både bakst og annen mat;) legger meg til som følger:) klem Nina
SvarSlettHm...det var jeg visst allerede;) legger deg i bloggrullen så får jeg med oppdateringer;)
SvarSlettSuper oppskrifter :)
SvarSlett