onsdag 8. januar 2014

Perlestrikka pute


Godt nyttår til mine kjære lesere og velkommen til nye! 

Ja, for dere er kjære for meg dere som tar dere tid til å stikke innom her! Det betyr mye med tilbakemeldinger, spørsmål og  kommentarer. Da vet jeg at jeg ikke blogger kun for meg selv, men at andre og har glede og utbytte av bloggingen min.

Jeg vet ikke om det er andre som har det slik, men jeg kjenner at jeg går litt i dvale i mørketida? Været har jo ikke heller vært på vår side her på vestlandet den siste tiden. Blogginnleggene kommer også sjeldnere. Det er vanskelig å få nok lys til bildene, og det gjør at det ikke blir fullt så gøy å blogge. Men nå kjente jeg at jeg måtte få ut litt bloggetrang som har ligget der og luret.

I dag får dere oppskrift på en enkel perlestrikka pute.


Du trenger:
5-6 nøster av Gjestal naturgarn i ønsket farge
Rundpinne nr. 8

Legg opp 40 m. Strikk perlestrikk i ca. 74 cm.  (Perlestrikk= 1 rett, 1 vrang - og motsatt neste omgang). Eller så langt at du ser at puta blir noenlunde kvadratisk når du bretter den sammen en gang. Fell av når ønsket størrelse er oppnådd. Dersom du ikke har mørk innerpute kan du bruke en gammel t-skjorte eller lignende og sy et trekk av.

Montering:
Fest tråder. Sy sammen sidene og et stykke inn mot midten fra begge sider i åpningen nede. Men behold en åpning stor nok til å få innerpute inni. Sy sammen åpningen i trekket når du har fått innerputa på plass. (Jeg sydde alt dette for hånd).


4 kommentarer:

 1. Kjempeflott pute,skulle ønske eg kunne strikke;)
  Fin onsdag.
  Klem Siv Mette

  SvarSlett
 2. Så fin pute : )
  Har blogget veldig lite den siste tida jeg også..

  Godt nytt år og god helg! : )

  SvarSlett
 3. Sånne har jeg også oppskrift til på bloggen min! :) Jeg elsker perlestrikk, det er så fint syns jeg, samtidig som det er superenkelt. Tusen takk for kommentaren din på tacokrydderet mitt. Det er nok både sunnere (og kanskje billigere, i hvert fall hvis man handler krydder andre steder enn på de store matvarekjedene) enn å kjøpe ferdigposene. Vi har tatt betydelig mindre salt (under halvparten faktisk) i blandinga vår enn hva vi har funnet ellers rundt om på internett. Vi liker nemlig heller ikke å få i oss så mye salt. Likevel syns jeg det er god smak og ingenting som mangler. Lykke til og god helg!
  Klem L

  SvarSlett
 4. Så flott pute! Skulle jammen ikke tro at den var håndlaget :)

  SvarSlett