søndag 12. januar 2014

Grovt speltbrød


Nå som jeg har begynt jobb igjen kjenner jeg at helgene blir ekstra dyrebare. Tempoet senkes og det er deilig å bare gjøre det vi har lyst til eller gjøre ingenting om det er det vi vil. I dag måtte jeg prøve meg på en ny variant av et nytt eltefritt brød. Denne gangen har jeg bare brukt speltmel. Syns jeg kjente god forskjell på smaken på dette melet til forskjell fra vanlig hvetemel. Anbefaler å prøve ut litt forskjellige meltyper i disse brødene. Så lenge du bruker ca samme mengde mel/korn/frø kan du blande i nesten hva du vil. Men det er viktig at minst 50% er siktet hvete- eller speltmel. Ellers vil ikke brødet heve så godt.

Grovt speltbrød

325g siktet speltmel
300g sammalt speltmel
1/4 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss honning
4,5 dl vann
*NB! Til denne typen brød trenger du en gryte eller ildfast form med lokk som tåler 250grader. Jeg bruker tupperware sin ovale UltraPro form. Den er genial til dette.

Følg fremgangsmåten her. Her finner du i tillegg oppskrift på et havrebrød jeg har laget tidligere.

Til slutt har jeg en nyhet å komme med…. i all beskjedenhet...


Jeg er så heldig at jeg nylig har blitt en NiB blogger. (NiB = Norske interiørblogger). Det er med stor ydmykhet og en smule stolthet jeg går inn i den "rollen" om en kan kalle det det. Jeg har ikke sett på meg selv som noen interiørblogger. Det er så mange flinke NiB´ere der ute, og det er en ære å være i deres selskap. Men med bloggingen har interiørinteressen økt. Jeg er veldig glad i å ta bilder og syns derfor det er utrolig gøy å få anledning til å være med på de fine utfordringene som NiB arrangerer. Her er det utrolig mye fin inspirasjon og de har kjempeflotte premier. Denne månedens utfordringer handler om å vise frem kjøkkenet. Mitt bidrag finner du herHer finner du flere bidrag til utfordringen.

3 kommentarer:

 1. Å nybakt brød <3 Det har jeg aldri bakt, men elsker å spise det ;) Flink du er :))
  Gratulerer som medlem av NIB, og du er veldig verdig medlem! Kjempefint bidrag til utfordringen, lykke til :)
  Klem Charlotte

  SvarSlett
 2. Mmm, det så ut som et deilig brød! Jeg er helta på gjærbakst, og kunne levd på det;-) Heldigvis har jeg en brødbakende mann:-)

  Velkommen som NIB´er!! Står stas:-) Det er et godt sted å være! Gleder meg til å se deg der inne fremover:-)

  Ønsker deg en strålende søndagskveld!

  Varme klemmer fra Marthe

  SvarSlett
 3. Mmm, det såg godt ut!! Nydelige bilder du tar :)
  Gratulera som Nib-medlem, velfoortjent!

  Ønsker deg ei fin ny veka!
  Klem Birgit

  SvarSlett