torsdag 1. august 2013

Havrebrød


Etter at jeg oppdaget eltefrie grytebrød via Trines matblogg har jeg blitt helfrelst. Endelig føler jeg at jeg også får til å bake brød. Resultatet blir like bra hver gang. 

I løpet av sommeren har jeg bakt mye brød og jeg har prøvd meg frem til mine egne oppskrifter. Her får dere oppskrift på et havrebrød jeg har laget mye av. Det som er spesielt med denne typen brød er at du trenger en gryte med lokk som tåler 250 grader. Eller en av de minste Ultra Pro formene til Tupperware. Det er den jeg bruker. Den  har blitt min faste følgesvenn denne sommeren :) 


Havrebrød

400g hvetemel
100g grovbakstmel
75g havregryn
1 ts salt
1 ts honning
1/4 ts tørrgjær
4,5 dl vann

Slik gjør du:


Steg 1
Bland alt det tørre. Rør honningen ut i vannet. Ha i vannet og bland alt godt sammen til en klissete deig. Dekk til med plast og la stå til heving over natten i romtemperatur (i 10 - 24 timer).Steg 2 (etterheving)
Legg et bakepapir på benken. Strø godt med mel over, så det dekker store deler av papiret. Hvelv deigen ut på melet. Brett deigen innover fra sidene med en deigskrape eller slikkepott slik at det blir godt med mel over hele brødet. * Snu bakebollen på hodet over deigen og hev i ytterligere 2 timer. Denne ekstrahevingen kan eventuelt droppes om en ikke har tid. Da går du i tilfelle rett til steg 3 ved *Steg 3
Sett gryten eller formen med lokk inn i stekeoven. Varm opp ovnen til 250 grader med gryten/formen inni. Når ovnen er varm tar du formen ut av ovnen og tar av lokket. (OBS! VELDIG VARMT!) Ta bollen av deigen og sjekk at den ikke sitter alt for fast i bakepapiret: Så er det bare å hvelve deigen over i formen og sette den nederst i ovnen i 30 min. Ta av lokket og stek i 10 min til.


Avkjøl brødet litt før du skjærer det opp.

 Anbefaler brunost og godt smør til :)

Velbekomme!2 kommentarer:

  1. Slike grytebrød har eg også laga, ikkje så sunne for det har vore mykje større andel kvitt mjøl, dette såg veldig godt ut! Baking, DET liker eg :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for oppskrift, dette er virkelig kjempegodt :)

    SvarSlett