tirsdag 14. mai 2013

Brokkolisuppe med grønn pestoHer kommer et aldri så lite middagstips. En god suppe proppet med grønt :) Så kan du selv velge om du vil ha den vegetar eller om du vil ha kjøtt til. Oppskrift nedenfor.

Minner om at det for tiden er en "Gi-bort" på bloggen min. Følg lenken på høyre side i bloggen. Trekning 24.mai, så det er fortsatt god tid til å henge seg på. Du trenger ikke ha blogg for å delta.Brokkolisuppe med grønn pesto
(3-4 pers)

400g brokkolistilk
10-12 små buketter brokkoli
2 vårløk
5 dl vann
1 buljongterning 
(kjøtt- eller grønnsaks-)
1 ss grønn pesto
1 potet
1 dl fløte
sprøstekt bacon (el. annet kjøtt)
paprika skåret i små biter
brød

Ta frem en gryte og fres vårløken i pestoen i et par minutter. Ha i brokkolistilker og potet skåret i små biter. Bland sammen. Tilsett vann og buljongterning. La det koke til grønnsakene er møre. Ha så alt i fra gryten i en blender, tilsett fløten og kjør det glatt. Ha det tilbake i gryten og smak til med salt og pepper (ev. litt sukker). Ha brokkolibuntene i en gryte med kaldt vann. Kok opp og la det koke i 2-3 minutter. Kjøl så ned i iskaldt vann. Ta gjerne vare på vannet du kokte dem i, så kan du spe suppen med dette dersom du syns den blir for tykk. Ha brokkolibuntene i suppen like før servering. Kjøtt og paprika kan du ha i skåler på bordet sammen med suppen. 
Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Må prøves :-) så og hørtes god ut !! Takk som deler oppskrift :-)

    SvarSlett