mandag 15. april 2013

Nydelig valnøttbrød

I helgen slo jeg på stortromma og lagde hjemmelaget brød til frokost. Jeg var oppe klokken seks for å sette deigen. Sprekt? Det bør vel sies at jeg ofte er våken på den tiden likevel. Har et par lenvende vekkerklokker...

Og nei, det er ikke en vane i heimen. Men kan fort bli det etter at jeg smakte dette fantastiske brødet fra Trines matblogg.

Er det noe jeg vanligvis kvir meg for å lage så er det brød.  Jeg klarer liksom aldri å få det vellykket. Men dette brødet her var superenkelt å få til. Det vil jeg påstå alle kan klare. Og det skal mye til for at resultatet blir mislykket. Oppskriften er i tillegg eltefri. Eneste haken at det må planlegges litt i forveien. For deigen skal først stå i 10-24 timer, så i ytterligere 2 timer. Men det passer perfekt å sette deigen på kvelden. For så å sette deigen til etterheving neste morgen. 

Oppskriften finner du her.

På Trines matblogg finner du mange flere varianter av dette brødet i tillegg til mye annen god mat. En titt innom anbefales på det varmeste. Den er i hvert fall min favoritt blant alle matblogger jeg har lest. I oppskriften står det at du skal bruke en gryte med lokk. Jeg fant ikke lokket til jerngryta jeg hadde. Derfor brukte jeg heller UltraPro forma mi fra Tupperware. Den fungerte også utmerket. Brødet ble mer ovalt i form, noe som i grunnen passet veldig bra.
3 kommentarer:

 1. Jeg blir så glad når jeg oppdager nye, fine blogger! Valnøttbrødet ser veldig godt ut. Gleder meg til å følge bloggen din videre :-)

  SvarSlett
 2. Så fine bilder! Såg kjempegodt ut, men det var veldig lenge det skulle heve da!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men hemmeligheten bak god gjærbakst er god heving ;) Det som er greit med denne er at du kan gjøre den klar når du legger deg. Så klarer du å få den klar til frokost neste dag. Det er i grunnen veldig lite arbeid med den. Krever bare litt venting :D

   Slett