tirsdag 19. mars 2013

En ny "Verdens beste"?Opphavet til etternavnet mitt kommer fra Norheimsund. På det lokale bakeriet i Norheimsund har de i alle tider, siden mannen min var guttunge, hatt en kake som er høyt aktet i familien. Hver gang vi har besøkt farfar i Norheimsund har vi måttet kjøre innom for å kjøpe denne kaken. Men for en stund tilbake sluttet de bare helt plutselig å produsere den. Stor sorg i Toloheimen :) Jeg lovte mannen min at jeg skulle prøve å lage en kake som lignet, for den var ikke så komplisert sammensatt. Nå har jeg akkurat prøvd og resultatet var absolutt godkjent. Kunne ikke vært likere i følge mannen min. Så da er det med stor glede jeg presenterer en Tolo spesial, kanskje en ny "Verdens beste"?:Mør sjokokransekake

Mørdeig:
200g hvetemel
100g sukker
100g meierismør
1 egg

Kjøres kjapt sammen i en kjøkkenmaskin. (ca. 1 min). Sett kaldt i 30-60min. Trykk ut i en liten springform (18cm). Forstek i 10 min på 200 grader. Avkjøl litt.

Fyll:
250g kransekakemasse
2 eggehviter
litt eplesyltetøy
100g dronningsjokolade
1 ss smør


Pisk sammen kransekakemasse og eggehviter. Det skal bli smørbart og litt luftig. Ha et tynt lag med eplesyltetøy (uten klumper) utover bunnen. Smør så kransekakemassen utover bunnen og stek videre i 20 min på 180 grader. 

Smelt 1ss smør og sjokoladen i en liten gryte. Pass på å ikke ha for sterk varme. Hell sjokoladen over den ferdigstekte kaken og sett kaldt. Når sjokoladen er stivnet kan kaken serveres. (Kaken kan godt fryses).

Et lite serverigstips på tampen. Kaken er utrolig god varm. Ta den 15-20 sekund i mikroen rett før servering.

Tips: Dersom du dobler røren så bare bruk 3 eggehviter. Ellers blir kransemassen for bløt.

Nyt!

3 kommentarer:

 1. Sukk, nå ble jeg skikkelig søtsugen..

  SvarSlett
 2. høres knallgod ut og kul som stjerne:-)

  SvarSlett
 3. Oioioi denne både ser stilig, fin og god ut :)
  Så kult med stjerneformet. Dette skal jeg jammen prøve, tusen takk for tipset!

  -Klem Kjersti-

  SvarSlett