onsdag 27. februar 2013

Thai fiskesuppe


Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? 

Her kommer oppskrift på en fiskesuppe som jeg mikset til her om dagen. Du kan bruke det du har tilgjengelig av grønnsaker. Her har du en veldig god mulighet til å bruke for eksempel stilken på brokkolien. Hos meg er det dessverre ofte at den havner i matsøppla. I små strimler blir den fin å se på og den smaker selvfølgelig like godt som resten av brokkolien.


Thai fiskesuppe
4 pers.

1 ss olje
2 ts green currypaste
2 gulrøtter
1 brokkolistilk
1/2 paprika
1 vårløk
300g torsk (ev. laks)
1 boks/pakke kokosmelk
1 fiskebuljongterning
5dl vann
1 ss sweet chilisaus
salt og pepper

Skyll og rens grønnsaker. Del alt i fine strimler. Del fisken i biter. Ha olje og currypaste i en varm stekepanne. I dette freses de hardeste grønnsakene (gulrøtter og brokkoli) et par minutter. Tilsett kokosmelk og rør til det er flytende. Kok i 5-6 minutter eller til grønnsakene er lett møre. Tilsett varmt vann og buljongterning. Rør til buljongen er løst opp. Ha i resten av grønnsakene (paprika og vårløk). Kok opp. Ha i fisken og skru ned varmen. La fisken trekke i suppen i ca. 5 min. eller til fisken deler seg lett. Smak til med sweet chili, salt og pepper.

Nytes med godt brød.

Vel bekomme!



7 kommentarer:

  1. Klarte jo først å lese HAI suppe jeg da-haha..

    Så god ut denne, thai mat er jo snadder:)

    La meg til som følger jeg:))

    ha en fin dag

    SvarSlett
    Svar
    1. Ha, ha! :D Er nok ikke fullt så eksotisk jeg...
      Så kjekt at du vil følge! Setter pris på det!

      Slett
  2. Den så god ut, men hvor kjøper du den currypasten?

    SvarSlett
    Svar
    1. Currypasten kjøper jeg på mega. De fleste større matbutikker har den nok... Tror det er Santa Maria som er merket jeg bruker.

      Slett
  3. middager er alltid vanskelige så gode tips liker ivertfall jeg, og denne suppen din ser kjempegod ut og skal prøves, gleder meg

    SvarSlett
  4. Ser fantastisk godt ut. Flott blogg du har :)

    SvarSlett