og om litt er kaffen klar....
Fant ut at det var på sin plass med et lite kaffeinnlegg :)
Jeg er en lidenskapelig kaffeelsker og bodum-koppen er min beste venn.
Når koppen min i tillegg er i årets farge måtte jeg jo få med noen bilder av den.
Her har du noen generelle kaffetips:
- Kaffe er ferskvare! Bønner holder seg lengre enn kvernet kaffe, så om du har kvern selv så kjøp bønner
- Kaffebønner kan godt fryses
- Har du åpnet en kaffepose så hold den tett. Ikke hell over i en boks for da vil den fortere tape seg i smak
- Bruk alltid rent utstyr enten du bruker trakter eller presskanne
- Bruk alltid rent friskt vann
Her er tipsene for best mulig presskannekaffe:
- kannen må være ren
- bruk ferskest mulig kaffe
- bruk ca. 60g kaffe pr. liter vann
- varm opp rent, kaldt vann i en vannkoker
- hell vannet i presskanna og rør rundt
- la stå i fire minutt
- ta bort det gule, bitre skummet på toppen og trykk ned
- hell i koppen og nyt
(tipsene om presskannekaffe er hentet fra en artikkel i Aftenbladet hvor Hanne Jørgensen fra Coffe Berry i Sandnes gir sine beste kaffetips)
Jeg for min del bruker en slik liten trakt som passer perfekt over koppen min. Da får jeg ferskbrygget kaffe på et blunk. Denne er kjøpt på Coffe Berry i Sandnes.
Til slutt et lite kaffetips; Zoega. Den får du tak i på vanlig daglivarebutikk (ihvertfall Rema) og den kan traktes i vanlig trakter. Den finnes i tre varianter en rød, grønn og gul. Det er kaffe med litt kraftigere og mer spennende smak enn mange av de vanlige sortene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar