LASAGNE
(til 8 personer)
Kjøttsaus
800g kjøttdeig
2 løk
2 gulrøtter
2 bokser hermetiske tomater
(grovhakkede)
4 ss sweet chili saus
2 ss tomatpure
1-2 fedd hvitløk
2 ts paprikakrydder
1 ss sukker
salt og pepper
12 lasagneplater
Hakk løk og gulrøtter i små biter. Brun kjøttdeig i en panne. Fres paprikakrydder, hvitløk og løk i litt olje. Tilsett tomatpure og fres litt til. Fresingen fremhever smakene. Samle alt i en gryte. Ha også i finhakkede gulrøtter. Tilsett hermetiske tomater. La det småkoke mens du lager béchamelsausen. Smak til med sweet chili, sukker, salt og pepper til slutt.
Bèchamelsaus
75g smør
75 g mel
5 dl melk
3 dl fløte
ca. 100g revet parmesan
1/2 ts revet muskatnøtt
1 ts salt
Smelt smøret i en gryte, tilsett melet. Rør godt. Spe med melk/fløte og rør hele tiden. Det skal ikke klumpe seg. La dette koke på svak varme i ca. 15 min. Tilsett muskat, salt og parmesan.
Legg lagvis kjøttsaus, bèchamelsaus og lasagneplater i en stor ildfast form. Begynn og slutt med kjøttsaus.
Stek i 20 min på 220 grader.
La den stå litt før servering, så den får satt seg. Server med salat og godt brød.
Dette ser deilig ut - den skal jeg prøve i dag med familien!
SvarSlettHei, jeg lurte bare på om det går an å bytte hvitløk fedd , med hvitløk krydder og om du hadde anbefalling hvor mye?
SvarSlettDet går nok an å bytte med hvitløkkrydder ja. Men krydder vil jo generelt være svakere i smak enn selve råvaren. Jeg ville brukt kanskje 1 ts om det er det du har tilgjengelig.
SlettLykke til!
Klem
Ingrid