lørdag 22. september 2012

Grønnsakssuppe med ingefær og karri


Her har dere oppskrift på ei suppe jeg miksa sammen her om dagen. Den er full av grønnsaker, og sparker litt i fra seg. Styrkegraden kan om ønskelig reguleres med mengden ingefær.


Grønnsakssuppe m. ingefær og karri
4-6 porsjoner

2 poteter
2 vårløk
1/2 løk
2 gulrøtter
1-2 ts finhakket frisk ingefær
1 fedd hvitløk
1 ts karri
1 ts paprikakrydder
1 buljongterning
(kylling- eller grønnsaks-)
litt olje 
2 dl fløte
salt og pepper

paprika
skinke
krutonger

Skrell, vask og del opp grønnsakene i biter. Ha litt olje i bunnen av en gryte. Tilsett finhakket ingefær og hvitløk i tillegg til karri og paprikakrydder. Fres på sterk varme en liten stund. Pass på at det ikke svir seg. Ha i grønnsakene og la det også frese litt i oljen (dette fremhever smakene). Hell så over vann til det dekker grønnsakene og tilsett buljongterningen. La det koke til alle grønnsakene er møre. Kjør alt fint med stavmikser eller blender. Ha i gryten igjen og varm opp. Tilsett fløten og smak til med salt og pepper.




Server med hakket skinke, paprika og krutonger.
Godt brød ved siden er heller ikke å forakte. 

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar