tirsdag 24. april 2012

Pasta med fersk og røykt laks



Nok en god rett hentet fra www.godfisk.no. Denne er enkel å lage og kombinasjonen med fersk og røykt fisk er kjempegod. Gir liksom en liten ekstra snert til retten. Det står egentlig ørret i oppskriften, men jeg brukte laks fordi det var det jeg hadde liggende. Det fungerte like bra.



DETTE TRENGER DU TIL 4 PORSJONER:
400g laksefilet uten skinn og bein
100g røyt laks (i skiver)
1 sitron

SAUS:
1 ts maisennamel
1/2 dl kaldt vann
3 dl matfløte
1 fiskebuljongterning
1 dl vann

PASTA:
4 porsjoner pasta, gjerne fullkorns
2 vårløk
1/2 brokkoli
1 ss olivenolje
salt og pepper
1 ss finhakket gressløk


SLIK GJØR DU:
1. Riv det gule skallet av sitronen
2. Skjær vårløken i tynne skriver og del brokkolien i små buketter.
3. Skjær laksefileten i små terninger og den røykte laksen i strimler
4. Rør ut maisennamelet i kaldt vann, hell blandingen i gryten sammen med fløte, fiskjebuljongterning, vann og sitronskall. 
5. Rør godt i sausen og kok den forsiktig opp. Ta gryten av varmen.
6. Kok pasta etter ansvisning på pakken.
7. Tilsett vårløk og brokkoli når pastaen er nesten kokt.
8. Hell av vannet og la pasta, brokkoli og vårløk være igjen i kjelen.
9. Bland inn de rå laksebitene, dryss over salt og pepper og olivenolje. Bland forsiktig og sett på lokket.
10. La det hele stå et par minutter på svak varme til laksen er ferdig.
11. Hell over sausen.
12. Fordel det hele på dype tallerkner og pynt med røykt laks og gressløk.




Eventuelle rester har du i en boks så har du lunsj dagen etter...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar