I forrige uke var på kurset "Fiskesprell" for mat & helse lærere i grunnskolen. Der laget vi utrolig mye god sjømat, og jeg har nå et stort utvalg kjempegode oppskrifter å velge mellom.
Dette er en suppe som er utrolig lett å like og fort gjort å lage. Anbefales på det varmeste!
Dattera mi på 2 år spiste som bare det.
Fiskesuppe med torsk og reker
Dette trenger du til 4 porsjoner:
300g fiskefilet, feks. torsk eller sei
200g rensede reker
2 middels store poteter i terninger
1 grovhakket løk
1 stor gulrot, i fine strimler
1 ss olje
5 dl vann + 1 fiskebuljongterning
2 dl matfløte
salt, pepper
hakket dill eller gressløk
Surr potetene i olje sammen med løk og gulrot, i 2-3 minutter. Hell på vann med buljongterning og la suppen koke i ca. 15 minutter til potetene er møre. Skjør fisken i terninger og la dem trekke i suppen i 3-4 minutter. Tilsett reker og fløte, smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med et grønt dryss. Server brød ved siden av.
- her er det også mange andre kjempegode fiskeoppskrifter
Enda flere gode fiskeoppskifter finner du her:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar