fredag 3. februar 2012

Spanske kjøttboller med hjemmelaget tomatsaus




Lag din egen tomatsaus fra bunn av. 
Sammen med noen vanvittig gode spanske kjøttboller 
(first price sine) litt pasta og en god salat har du en kjempegod middag.


Ingredienser:
- hermetiske grovhakka tomater 
(m. oregano og basilikum)
- 2 gulrøtter
- 2 små løk
- 1 fedd hvitløk
- paprikakrydder
- ca.1dl fløte
- 4-5 ss sweet chili saus
- salt og peper


Hakk gulrøtter og løk i små terninger og finhakk hvitløken. Ha dette i en varm stekepanne med olje. Ha også i litt paprikakrydder. Stek i noen minutter til det er gyllent. Ha i grovhakka tomater. La det koke til gulrøttene er møre. Tilsett fløte. Smakt til med sweet chili saus, salt og pepper. Dersom det smaker for surt ha en liten ss sukker i. Legg i kjøttbollene og kok videre til de er gjennomvarme. 

Server med pasta og salat.


2 kommentarer:

  1. Tips til tomatsaus: bruk kikerter i tomatsausen, krydre gjerne med fersk kvitlauk, koriander og spisskummen! (Lauk er sjølvsagt i alle tomatsausar, men kan også ha fleire grønsaker!!)

    SvarSlett