fredag 24. februar 2012

Fin poselue til voksne


Disse luene her er det sikkert mange som kjenner. De er veldig enkle å strikke og det beste av alt; oppskriften ligger gratis på Sandnes garn sine nettsider. Her (det er den som står på andre rekka helt til venstre og er hvit i farge på bildet). Den er merket med Kit nr. 21.

Men jeg har et lurt tips som jeg vil dele med dere:

Når du skifter pinne så strikk en omgang med rett og legg opp en maske i denne omgangen.
Når du på neste runde begynner med 2r og 2vr så vil det forskyve seg automatisk. Smart, ikke sant!? I tillegg startet jeg med p nr.6 og ikke 7, for at den skal sitte enda litt bedre på hodet.

Ellers har jeg prøvd ut utallige typer garn på disse luene, men det som fungerer aller best er det som står i oppskriften; Easy til Sandnes garn.Jeg har lagd meg to luer i fargene jeg likte best. 
Pluss jeg har lagd meg stripete votter i luefargene.
Følte meg veldig lur når jeg lagde votter som passet til begge luene :D

9 kommentarer:

 1. Kjempe flink og lur :) Lurer på om jeg har noe Easy garn liggende, kanskje det blir lue på meg også før lillegutt kommer. Nå er hentesettet og snart en liten ullbody i boks.

  Elisabeth

  SvarSlett
 2. Åhh så lekre luer og stilig votter :)

  SvarSlett
 3. Kjempefine luer! Nå har jeg strikket den første og det blir nok mange fler! Men har du oppskriften på de vottene med ribbestrikk også! Var jo så fint sammen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vottene er fra boka "Strikk til nøstebarn" av Kathrine Gregersen (s.119). Den boka er vel verdt pengene om du ikke har den fra før. Jeg tror det er den oppskriftsboken jeg har brukt aller mest. Og jeg har en del bøker etter hvert...

   Er jo egentlig en oppskrift til barn men i og med at jeg brukte mye tykkere garn fikk jeg det til slutt til å passe til meg. Jeg endte opp med p 5 og 6 og jeg strikka str 1-2. Jeg strikket votten 21 cm lang før felling.

   Slett
 4. Hei! Denne har jeg vært på leit etter lenge. Linken din fungerer desverre heller ikke lenger. Du har ikke tilfeldigvis oppskriften liggende og kunne hjulpet meg?

  SvarSlett
 5. Hei! Denne har jeg vært på leit etter lenge. Linken din fungerer desverre heller ikke lenger. Du har ikke tilfeldigvis oppskriften liggende og kunne hjulpet meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. http://www.sandnesgarn.no/media/publicfiles/900-kit_21_tilbeh_r-easy.pdf

   Slett
  2. http://www.sandnesgarn.no/tilbehor-3

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett