søndag 15. januar 2012

Verdens beste greske salat

Denne salaten smakte jeg første gang på en fantastisk jentetur til Krakow. Jeg var solgt etter første smakebit. Den var bare helt nydelig. Jeg har jo ikke orginaloppskriften, og den vil nok aldri smake fullt så fantastisk som i Krakow, men jeg har prøvd å lage en oppskrift. Råvarene har mye å si når en lager mat og jeg vet jo ikke akkurat hvilke oliven, hvilken fetaost og hvilken sweet chili de bruker... Men her er et forsøk på en gengivelse i hvert fall.

Skal du til Krakow så er du nødt til å besøke denne baren og bestille denne salaten!
Her er nettsiden til baren. Der finner du blant annet kart og meny.
http://nicnowego.com/

Du trenger:
Kyllingfilet
Tynne baconstrimler
Agurk
Tomat
Salat 
(hjerte- /crispi-/rollo feks.)
Rødløk
Fetaost
Oliven
Sweet chili saus
Salt og pepper


Stek kyllingfilet hel. 2 min på hver side i varm panne, så etterstek under lokk på svak varme. Da blir den saftigst. Stek baconstrimlene i panne eller stekeovn. I stekeovn: 225 grader til den er blitt mørkere i kantene. Målet er at den skal være mest mulig crispi. Skjær opp alle de andre ingrediensene og fordel på antall tallerkner. Strø over bacon som du har revet i litt mindre biter. Strø over litt salg og pepper. Ha så over sweet chilisaus. Prøv å fordele jevnest mulig. Ikke ta for mye. Bedre å ta på mer etterpå. Del kyllingfileet i skiver og legg på toppen. Ha litt sweet chili på kyllingen til slutt. 

Server med godt brød og god drikke til.

Nyt!

2 kommentarer:

 1. mmmm... såg snadder ud :)

  SvarSlett
 2. Nå fikk jeg vann i munnen! Takk for oppskrift, den skal prøves ut en gang:o)

  Takk for koselig kommentar hos meg! Jeg bruker foreløpig redigeringsprogrammet Photoscape, som kan lastes ned gratis på nettet. Har tenkt å skaffe meg Photoshop etterhvert:o)

  Ha en fin søndag!
  Heleneklem

  SvarSlett