onsdag 18. januar 2012

Ingefær + sitron = frisk

Jeg fikk et godt tips her for en stund siden. Det er sikkert gammelt nytt for mange, men jeg har i hvert fall prøvd det og funnet ut at det funker! Anbefales på det varmeste i disse sykdomstider :)

Lag deg te av raspet ingefær og sitronsaft. 
Ingefær er helsebringende og skal være godt for en rekke plager.
Sitron har også mange gode egenskaper. Bare sjekk lenkene nederst.


Litt fakta om Ingefær og Sitron:

Ingefær er en av de mest antioksidantrike matvarene vi har. Ingefær er full av aromatiske oljer og helsebringende plantestoffer, særlig antioksidanter. Selv om du ikke får i deg så mye vitaminer og mineraler når du bruker den i maten, så vil den likevel bidra med en god del antioksidanter. Ingefær har tradisjonelt sett blitt brukt til å lette fordøyelsen og mot kvalme. I ingefæren finner vi også betennelsesdempende stoffer, gingeroler. Undersøkelser viser at ingefær kan være gunstig for revmatikere. For øvrig forskes det på ingefærens egenskaper i kreftforebygging.

Sitronen er ikke bare til pynt - den er svært rik på vitamin C I tillegg finner vi en kraftig antioksidant, limonin, i like store mengder som vitamin C.
For å styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen i kampen mot skadelige stoffer fra røyk, forurensing og stress, spiller vitamin C en aktiv rolle. Limonin ser ut til å ha spesielle kreftforebyggende egenskaper ved at den forhindrer kreftceller i å formere seg.
Hentet fra: www.bama.no 


Helsegevinster :

Ingefær
Sitron

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar