søndag 21. august 2011

Hentet på fjellet i går - røykt i hagen i dag :)

Mannen min er veldig glad i å fiske, og jeg liker godt å prøve ut nye ting med mat. Den kombinasjonen førte til at vi i dag hadde selvfisket og selvrøyka ørret til middag.


Det er faktisk ikke så avansert å få til å røyke egen fisk. Det tar fra 15-40 minutt, alt etter størrelsen på fisken. Det blir en utrolig god smak på fisken. Den kan også godt fryses og spises en annen dag.

Du trenger:

-en liten røykeovn - koster fra 399,- på feks. XXL
-røykspon -selges på sportsbutikker/Biltema/Obs! og koster ca. 99,- for en stor pakke
-litt rødsprit

Slik gjør du

  1. Rens fisken godt og strø salt på kjøttet.
  2. Legg stor fisk i saltlake eller tørrsalt godt, slik at saltet trenger inn i kjøttet.
  3. La den ligge over natta, før den vaskes ren og tørkes. La den så ligge en halvtime i vann, før den tørkes med klut eller myk børste.
  4. Stor fisk kan fileteres, slik at den ikke blir rå i midten og tørr på kantene
  5. Før fisken legges i ovnen, krydrer du den med kjøttsiden ned. Du kan også bruke litt smør, slik at kjøttet ikke tørker.
  6. Du kan kjøpe røykspon eller lage den selv. Tørr spon og små fliser fra løvtre er det beste.
  7. Heng eller legg fisken i røykeovnen og tenn opp. Hold kammeret lukket så du ikke slipper ut varme og røyk.
  8. Når ovnen er varm,trenger småfisk ikkemer enn 15-20 min for å røykes.
Hentet fra: http://ut.no/artikkel/1.7257161 


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar