lørdag 20. august 2011

Brukt er bra!Jeg syns at jeg var veldig heldig da jeg fant denne gamle tallerkenhylla i byttebua på IVAR returstasjon på Forus. Vi skulle bare kvitte oss med noen gamle møbler, og jeg hadde egentlig ikke noen store forhåpninger om å finne noe selv. For alle dere som ikke har vært der; har dere møbler og ting dere tenker å kaste så er det vel verdt å levere det der i stedet. Der kommer det garantert til nytte hos noen andre. Så har vi tatt hensyn til miljøet også i samme slengen. (Jeg liker ikke helt det "bruk og kast - samfunnet" vi er i ferd med å bli, som dere sikkert forstår :) I tillegg er du kanskje heldig og finner noe som kan komme til nytte hjemme hos deg.


Så nå har ukesmenyene fått ny plass. Fortsatt ved siden av gryteklutene som min mormor har heklet. Tallerkenen i hylla fant jeg på en bruktbutikk. Den er fra Stavanger flint. Ble bare litt nysgjerrig på å vite mer om Stavanger flint. Tenkte det kanskje var flere som syns det var interessant.... :)

Stavangerflint AS, stiftet 28. oktober 1946, er en tidligere fajansefabrikk som produserte steintøy i Rogaland. Fabrikken hadde byggestart i 1947, men produksjonen begynte i 1949 i Kvalebergleieren i Hillevåg. Den 1. januar 1968 fusjonete firmaet med Figgjo Fajanse AS og det nye selskapets navn ble Figgjo Fajanse - Stavangerflint AS. Avdelingen i Stavanger ble nedlagt i 1979 og all virksomhet ble deretter samlet på Figgjo. - http://no.wikipedia.org/wiki/Stavangerflint

3 kommentarer:

 1. syns dei tøffe koppane og trenge en liten kommentar med hvor de kommer fra!! hehe

  SvarSlett
 2. Ja, kanskje det :) Tenkte det var litt for innvikla å forklare.
  Men for dere som lurer var det "gulrot-gaver" vi fikk da vi gikk i Ålgård jentekor. Vet ikke hvor lenge vi måtte gå for å få dem. Men jeg har i hvert fall fire...

  SvarSlett
 3. Koppene kom etter smykket og ringen, så fra 4 klasse. Og de kom om man hadde gått et år uten ugyldig fravær. Kor e mine tru?

  SvarSlett