lørdag 22. mars 2014

Eltefrie frokostbrød med havre


Til min store glede ser jeg at besøkstallet på bloggen min stiger voldsomt, tross laber aktivitet fra min side de siste par ukene. Jeg er nå oppe i 1000 besøkende til dagen. Dette er utrolig hyggelig! Så velkommen skal dere være alle nye lesere, og takk til dere gamle trofaste. Det betyr mye å vite at bloggingen min blir satt pris på av noen.

Jeg har fått en ny frokostfavoritt; Eltefrie frokostbrød. Jeg bruker ofte samme type deig som jeg har brukt på eltefrie brød. Det er bare utbaking og steking som er litt forskjellig. Disse blir og vellykkede hver gang. Det eneste aberet er at du trenger en pizzaplate el.l. til stekingen for å få best mulig resultat. Fremgangsmåten fant jeg på Trines matblogg, men oppskriftene er mine egne. 

Eltefrie frokostbrød med havre
ca. 16 stk.

400 g hvetemel
150 g havremel
75 g havregryn
1/2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
1 ss honning
4,5 dl lunkent vann

Bland alt det tørre og bland honningen ut i vannet. Rør alt lett sammen til en seig deig. Gjør dette kvelden før du skal servere dem. Dekk til bollen med plast og la den stå i romtemperatur fra 10-24 timer. 

Strø godt med mel utover benkeplaten. Hvelv deigen over melet. Ta vann på hendene og klem deigen ut til et rektangel. Brett det en gang på langs. Klem det til slik at det blir et smalere og noenlunde jevnt rektangel. Pensle med vann og strø over litt havregryn. Dekk til med plast og la deigen heve på benken inntil 1 time. Jeg pleier å la den heve så lenge jeg har tid til. Blir som regel vellykket uansett fordi deigen har hevet så godt i forkant.

Sett pizzaplaten midt i stekeovnen og varm opp ovnen til 250 grader med platen inni. Når ovnen er klar tar du platen ut og legger rundstykkene på. Del rundstykkene med kniv eller stekespade. Bruk redskapene til å løfte hvert stykke over på stekeplaten. Stek så rundstykkene i ca. 15 min. De skal bli litt gyldne i fargen. Dersom du hører en hul lyd når du banker i dem er de mest sannsylig ferdige.

Avkjøl på rist og server. 

Kanskje det blir disse du spiser til frokost i morgen? (Pst! det tar bare 5 min å sette deigen;)

Ha en fin lørdagskveld!
5 kommentarer:

 1. Namm! De så goe ut, må prøve dem en gang :) takk for oppskrift;)

  SvarSlett
 2. Mmmm ,de så gode ut:)
  Takk for oppskrift, må prøves en dag:)

  SvarSlett
 3. Det er alltid godt med hjemmebakt, dine så veldig gode ut.

  SvarSlett
 4. Høres kjempe godt ut! Må få meg pizza plate så jeg kan prøve dette. Eller går det an å bruke vanlig bakeplate også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok ikke en vanlig bakeplate holder like godt på varmen som en pizzaplate gjør. Men det går jo an å prøve. Lykke til!

   Slett