fredag 1. november 2013

Hvitløksgratinert spinat


Jeg og mannen min har aldri hatt noe forhold til spinat. Men på kort tid har vi rukket og blitt utrolig glad i det. Første ordentlige møte var vel Margit Vea sin rett "Fisk i form" fra boka Kjøkkenpatruljen. Den retten er storfavoritt her i heimen. Den består av torsk, spinat, vårløk, creme fraiche og litt ost. 

Så smakte jeg gratinert spinat på en restaurant for litt siden. Det var fantastisk godt. Da jeg ikke fant noen oppskrift prøvde jeg meg frem selv. Så her får du oppskrifa mi på hvitløksgratinert spinat. Fantastisk som tilbehør til de fleste middager. Vi hadde det til fiskegrateng :) Det er også fryktelig godt sammen med en god biff.

Ønsker alle lesere en riktig god helg! 

Kanskje blir det en saftig biff med hvitløksgratniert spinat på deg i kveld...? :)



Til 2 personer trenger du:

Spinat
(så mye du får plass til i en liten ildfast form)
3-4 ss creme fraiche
1 lite fedd hvitløk
1/4 ts pepper
2 klyper flaksalt
litt smør
litt revet ost

Del eller riv spinaten i mindre biter og ha så mye du klarer å "klemme" plass til i en liten ildfast form. Bland sammen creme fraiche, finraspet hvitløk og pepper. Strø flaksalt over spinaten. Høvle et par tynne flak med smør (med ostehøvel) og legg over. Smør over creme fraiche blandingen. Strø over ost.

Steik i ca 15 min på 200 grader. Osten skal være gylden.


6 kommentarer:

  1. Det hørtes veldig godt ut. Takk for at du deler oppdkrift. Tror jeg må prøve denne en gang :)

    SvarSlett
  2. Spennende:-) Denne skal prøves:-)

    SvarSlett
  3. Den må jeg prøve, alltid spennende med noe nytt. Takk som deler :-)

    SvarSlett
  4. Nam nam : )
    Dette så spennende ut : )

    Eggeglassene på bloggen min er kjøpt på Kremmerhuset : )

    Ha en fin kveld : )

    SvarSlett
  5. Dette så ut som mumsemat! Takk for at du deler!

    SvarSlett