tirsdag 24. september 2013

Bouillabaisse - fransk fiskesuppe i ovnen


Ute etter middagstips for morgendagen? 

Her kommer oppskrift på en tradisjonsrik fransk fiskerett som jeg kom over i Aftenbladet i sommer.  Oppskriften er fra godfisk.no som så mange andre av mine favoritt fiskeoppskrifter. 

Ønsker alle lesere en fortsatt fin uke! Samtidig vil jeg ønske nye følgere hjertelig velkomne!


Bouillabaisse i ovnen
4 porsjoner

Ingredienser:
300g laksefilet, uten skinn og bein
300g torskefilet, uten skinn og bein
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen, malt
5 tråder safran
1 ts fennikel, malt /ev. 1/2 fersk
400g hermetiske tomater, grovhakkete
2 dl vann
olje

Tilbehør:
Ovnsbakte poteter eller brød og aioli

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 125 grader. Skjær fisken i terninger på ca. 2 cm og legg bitene i en ildfast form. Skjær paprika i biter og løk og hvitløk i tynne skiver. Varm opp litt olje og surr løk og hvitløk og paprika til løken blir blank. Tilsett spisskummen, safran og malt fennikel og surr videre i ca. 30 sekunder. Tilsett hermetiske tomater og vann, smak til med salt og pepper. Hell blandingen over fisken i formen og stek ca. 15 min. (Bruk gjerne fersk fennikel om du ikke får tak i malt. Jeg brukte en halv fennikel som jeg delte i små biter og surret sammen med de andre grønnsakene).

Slik får du gode ovnsbakte poteter:
Til ovnsbaking syns jeg det er best å bruke mandel-, småpoteter eller armandine.
Vask potetene godt. Se at størrelsen på potetene er jevne. Dersom noen er store så kan du godt dele dem i to. Kok dem såvidt møre i vann med 2-3 ss salt. Hell av vannet og ha dem over i en ildfast form. Pensle litt med nøytral olje. (Det skal ikke flyte med olje!) Strø over med flaksalt. Ha dem i ovnen på ca. 200 grader til du ser at de er gyldne/brune utenpå. De skal da være helt myke inni. Kjøl dem ned litt før servering. Slike poteter går veldig fint å varme opp igjen dersom du har noe til overs. Du kan også lett gjøre samme prosess med båtpoteter av vanlige potetsorter.

5 kommentarer:

 1. Så fantastisk blogg du har, Fikk virkelig inspirasjon til og prøve og strikke og lage mangen av de fantastiske oppskriftene du har lagt ut. Har vudert selv og lage min egen lille blogg med oppskrifter osv. Men får se :) Men takk for at du bloggen, veldig kjekt :) Hilsen Marita 23 Bergen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselig melding, Marita! Kom igjen, begynn å blogge du og. Det er utrolig gøy! Anbefales. (Vet ikke om du får sett denne meldingen nå, men satser på at du titter innom igjen og får sett dette ;)

   Slett
 2. Ser snadder ut. Så morsomt, Godfisk.no er min favoritt også, jeg testet ut en oppskrift derfra i dag, som jeg tenkte å dele :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godfisk.no er helt genialt! Gleder meg til å se hvilken oppskrift du har funnet. Ønsker deg og dine en fin uke.

   Klem

   Slett
 3. Dette så utrolig godt ut!!
  og TAKK for fine ord på bloggen min!!
  God helg til deg. Klem Vivian

  SvarSlett