lørdag 17. august 2013

Lunsjboller


I går var det planleggingsdag i barnehagen. Med en treåring hjemme og et vær som ikke akkurat spilte på lag måtte vi finne på noe å gjøre inne. Det ble til at vi bakte oss litt lunsjmat. Disse bollene ble utrolig gode og er ypperlige som lunsj- eller turmat. Et godt tips til deg som fort blir skivelei, eller til deg som bare vil ha noe kjapt og godt til lunsj. Jeg kommer i hvert fall til å ha disse liggende klar i frysen fremover :) Det beste av alt er at de går veldig fort å lage.

Lunsjboller (25stk.)

Du trenger:

1 liter hvetemel
6 dl grovbakstmel
2 dl solsikkefrø
2 ss sukker
6 ts bakepulver
200g margarin
8 dl melk
2 ts salatkrydder 
(feks. fra Oliviers & Co)

400g revet ost
1 boks bogskinke
1 glass soltørka tomater (i biter)

25 store muffinsformer
Sett ovnen på 250 grader. Bland alt det tørre sammen. Smuldre margarinet i med fingrene til det er en grynete masse. Ha i melken og bland deigen raskt sammen. (Skal ikke eltes). Ha i ost, skinke, soltørka tomater m.oljen og salatkrydder. Bland alt sammen til det er jevnt fordelt. 

Bruk spiseskjeer og fordel deigen i 25 store muffinsformer. Du kan fylle formene nesten opp til kanten. Stek på 250 grader, midt i ovnen i ca. 18 min. Avkjøl før du tar dem ut av formene.


Ønsker alle lesere en fortsatt god helg!

2 kommentarer:

 1. Dei så deilige ut:))
  Ha en fortsatt fin helg!
  Hilsen fra Siv Mette

  SvarSlett
 2. Hmmm, interesting! Eg har ein fjortis som er svært kresen i matveien, i alle fall når det gjeld lunsjmat. Dette er nok verdt eit forsøk :)

  Takk for tips om middagar, eg legg deg til i bloggrollen min pronte - for her er det gull ser eg :) Så fine bilter du tar også. Godt for både mage og auga her inne.

  Fortsatt god helg!

  Klem Eli

  SvarSlett