onsdag 29. mai 2013

Grove sconesDette er genial mat når en vil ha noe ferskt til et brødmåltid, men ikke har særlig med tid. Denne deigen krever verken elting eller heving og har kort steketid. Men ikke lag mye mer enn du trenger for de er best ferske.

Disse er også geniale å ta med barna på å lage. Jeg lagde de sammen med 3-åringen min en morgen. Hun kunne blant annet smuldre margarinet i melet, være med å klappe ut kakene og prikke de med gaffel.

Grove scones

5 dl hvetemel
3 dl grovbakstmel
1/2 ts salt
1 ts sukker
4 ts bakepulver
100g margarin
5 dl kulturmelk


Bland alt det tørre i en bolle. Smuldre margarinen i det tørre. Ha i kulturmelken og bland deigen raskt sammen. (Trenger ikke elting). Del deigen i 4. Bruk om nødvendig litt mel til utbakingen. Klapp hvert emne til en rund kake på et stekebrett med bakepapir. Ca.15 cm i diameter. Du får akkurat plass til fire på et stekebrett. Skjær hver kake i fire stykker og prikk med gaffel.

Stek på 250 grader i 12-15 min, midt i ovnen.
Server dem varme med noe godt pålegg til frokost, lunsj eller kvelds. De kan også serveres som tilbehør til supper og salater.

Vel bekomme!


3 kommentarer:

 1. Såg herlige ut,åsse så enkelt:)
  Fin onsdag ønskes til deg:)

  Hilsen fra Siv Mette

  SvarSlett
 2. Nam nam! Blir alltid like glad for nye oppskrifter :-) Nå må jeg inn å snuse litt hos deg. Ha en fin dag. Klem fra Monica.

  SvarSlett
 3. Fant inn til deg via en kommentar på en annen blogg, synes bloggnavnet ditt var så fint:) Har lest meg litt nedover her og du har jammen mye å friste med - her er det flere ting jeg skal prøve meg på etterhvert:)

  Legger meg til som følger hos deg og slår lag videre,
  god ny uke til deg
  klem:)

  SvarSlett