mandag 29. april 2013

Sunt sjokoladepåleggVi hadde nettopp besøk av Margit Vea på en barselkafé som jeg er med og driver. Hun er utrolig inspirerende, og har mange gode tips til god, sunn og næringsrik mat til barna. Hun hadde et godt tips til hvordan å lage sunt sjokoladepålegg. Eneste innhold er dadler, kakao, mandler og vanilje. Det var kjempegodt, og best av alt; det er sunt. Eller en kan selvfølgelig ikke bare leve på dette. Men det er ingen fare å ha dette på brødskiva med jevne eller ujevne mellomrom :D


Jeg endte oppmed å lage litt min egen variant av oppskriften. Orginaloppskriften finner du her på Margit Vea sin blogg. Her finner du også flere andre gode oppskrifter.
Sunt sjokoladepålegg
150g store myke dadler
15 mandler
1 ss kakao
1/2 ts vaniljepulver
(ev. vaniljesukker)

Fjern steinene fra dadlene. Kvern mandlene. Bland alt sammen med en kjøkkenmaskin eller stavmikser (bruk knivblad). Spe med vann til passe konsistens. Holder seg ca 2 uker i kjøleskap.


Nyt!Dette er også en kjekk gave å gi bort. Ha den på et rent glass med lokk. Klipp ut et rundt stykke stoff. Knytt en snor eller et bånd rundt og lag en liten lapp og heng på. På lappen er det fint å skrive på ingrediensene i pålegget. 3 kommentarer:

 1. Takk for tipset! Så godt ut....;)

  SvarSlett
 2. Oj, dette hadde nok vore noko for nugattiprinsane mine... Då kunne me gjerne utvida til at dei får ta i veka også ;-) Lekre bilder du tar!

  Klem Eli

  SvarSlett
 3. Takk for at du deler! Denne oppskrifta går rett i MÅprøves:)
  (og torsdag skal jeg servere thai fiskesuppa di i jentekveld:)
  ønsker deg fin fridag i morgen:)
  klem nina

  SvarSlett