mandag 4. mars 2013

Sjokolademuffins med oreokrem

Dårlig gjort å friste med noe så godt når vi akkurat har gått inn i ny uke...? :P 

Etter min mening gir mat og gode smaker livskvalitet. Men alt med måte selvfølgelig. Kanskje du snart skal arrangere et selskap? Da kan det være kjekt med disse. Jeg syns ofte at det blir litt mye smørsmak i slike kremer. Jeg prøvde meg frem helt til jeg var fornøyd med smaken. Den ble farlig god til slutt. 



Sjokolademuffins
18-20 stk

250g hvetemel
125g margarin
100g sukker
100g kokesjokolade
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 dl melk


Smelt margarin og sjokolade sammen. Tilsett vekselsvis de tørre ingrediensene, sammenpiskede egg og melk. Ha i former. Fyll dem 2/3 fulle. Stek på 200 grader i 15 min.






Oreokrem
250g sjokolade
200g romtemperert smør
5 dl melis
6 finknuste oreokjeks




Smelt sjokolade i vannbad. Pisk smør og melis luftig og hvitt. Finknus oreokjeks i en kjøkkenmaskin. Det må ikke være store klumper i, for da vil den sette seg fast i tuppen på sprøyteposen. Bland sjokolade og kjeks sammen med smør og melis. Det er rikelig med krem i denne oppskriften så det er bare å klemme til. Strø over pynt om ønskelig.


Bør nytes tempererte! Da er kremen absolutt best.



4 kommentarer:

  1. Å nam:)) De så jo farlige ut;)

    SvarSlett
  2. Åja, disse så farlig gode ut! Fikk veldig lyst å smake!

    Ønsker deg en fin kveld
    Klem Tonje

    SvarSlett
  3. Hvor mange blir det?

    SvarSlett