mandag 9. juli 2012

Min jordbærdrømDenne uka har matbloggsentralen en utfordring med jordbær som tema. Jeg fikk blod på tann og lagde min helt nye egenkomponerte dessert. Den ble tatt i mot med mange lange mmm... i solsteiken på terrassen her om dagen. Da må jeg vel kunne si meg fornøyd med resultatet :)Jordbærdrøm
(4 porsj.)

1 kurv jordbær
150 g digestive kjeks
1/2 boks vaniljekesam
100 g valnøtter
1 ss sukker
1-2 ss honning
1/4 ts salt

Rens jordbærene. Bland vaniljekesam og halvparten av jordbærene i en blender. Del opp resten av jordbærene i små biter og rør inn i jordbær-kesam blandingen. Knus kjeksen i en hurtigmikser eller for hånd om du ønsker større biter.

Karamelliser valnøttene slik:
Bland hakkede valnøtter, sukker, honning og salt godt sammen i en bolle. Fordel det utover en stekeplate og stek i ovnen på 200 grader i 3-4 min. Pass på at de ikke brenner seg. Avkjøl og smuldre opp større biter om nødvendig.

Legg desserten i fine dessertskåler, lagvis i denne rekkefølgen: jordbærblanding, valnøtter, knust kjeks, jorbærblanding. Topp med valnøtter og et jorbær til pynt.

Nyt!

Er utrolig glad i disse dessertskålene! Et kupp jeg gjorde på Fretex for en stund tilbake.


1 kommentar:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Gilla oss på Facebook! http://www.facebook.com/Alleoppskrifter

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  emilie@alleoppskrifter.no

  SvarSlett