Julekaker har aldri helt vært min greie. Men julesnop derimot :)
Etter at jeg gikk på baker- og konditorlinje fikk jeg nok litt øynene opp for konfekt, sjokolade m.m.
Jeg har aldri vært den som har laget så mye julekaker. Har liksom holdt med en 2-3 sorter.
Men jeg har kompensert med å prøve ut ulike typer julesnop. Så jeg kommer vel heller nærmere 7 sorter julesnop. Tenkte jeg skulle dele et tips med dere her. Kan hende det kommer flere...
Marsipankuler fylt m. nougat
Du trenger:
- marsipan
- nougat
- sjokolade til å dyppe i
Del nougaten i små terninger. Rull en pølse av marsipanen og del opp i små biter.
Klem bitene litt flate for å lage plass til nougaten. Pakk marsipanen rundt nougaten og trill til runde kuler. Dypp så hver kule i sjokolade. Det går greit med smeltet dronningsjokolade. Men det beste er sjokolade som er ment til å "jobbe med". Det får du kjøpt på spesialbuttikker eller bakeri. Spør etter overtrekkssjokolade. Smelt sjokolade i mikroen (maks 30 sek. om gangen) eller i vannbad.
Variant:
Bland litt cognac eller baileys i marsipanen så får du en "voksen"-variant :)
Det er absolutt å anbefale!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar