Her får du min variant av moussaka som en kan lage av ting en ofte har i hus. Er ikke alltid jeg kommer på å kjøpe aubergine liksom... ;)
Moussaka
5-6 pers.
500 g kjøttdeig
1 løk
2 gulrøtter
1 boks herm. tomater
1 ss tomatpurè
1 ss sweet chilisaus
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 dl vann
700 g poteter
3 dl fløte
1 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 muskat
100 g revet ost
Skrell poteter og skjær dem i skiver på ca 1/2 cm. Ha potetskiver, fløte, revet hvitløk, salt, pepper og muskat i en gryte og la det koke til potetene er såvidt møre.
Del gulrøtter og løk i små biter. Brun kjøttdeig og løk. Tilsett tomatpure og bland godt. Ha så i hermetiske tomater (grovhakka) og vann. La det koke til gulrøttene kjennes møre ut. Tilsett sweet chili, sukker, salt og pepper.
Legg potetblandingen i bunn av en ildfast form. Ha kjøttblandingen over. Ha revet ost på toppen. Steik i ovnen på 200 grader i 15-20 min. La den hvile 10 min på benken før servering.
Server gjerne med salat og godt brød til.
Dette såg veldig godt ut! Trur eg skal prøve til middag i dag, lenge sidan eg har laga moussaka :-)
SvarSlettKlem
Nam dette så godt ut:)
SvarSlettTakk for tips:)
Den var kjempe god! :) Falt i smak hos samtlige familiemedlemmer :)
SvarSlettIne