På turen til Roma oppdaget jeg en "ny" dessert. Jeg hadde hørt om den før, men ikke smakt den.
Når jeg så skulle prøve å lage den hjemme, så viste det seg å være utrolig enkelt.
Panna cotta betyr, i følge Wikipedia, "kokt fløte". Det høres jo ikke særlig godt ut.
Men den har et par ingredienser til, og ikke minst en fantastisk frisk bærsaus som tilbehør.
Bærsausen kan du lage med hvilke bær du måtte ønske, og dermed også tilpasse etter årstid.
Panna cotta
(4 porsjoner)
(4 porsjoner)
3 plater gelatin
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
1,5 dl sukker
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den.
Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Jeg vet at det er absolutt best med vaniljestang, men du kan også godt bruke vaniljeessens.
Det er ikke alle butikker som selger vaniljestang og i tillegg er jo det en del dyrere.
Bærsaus
225g frosne bær
70g melis
1 ss sitronsaft
Ha tinte bær, melis og sitronsaft i en blender og kjør massen glatt.
Sil eventuelt sausen om du ikke vil ha med frøene fra bærene.
Server gjerne desserten med litt friske bær til pynt.
Oppskrift funnet på www.matprat.no
Eg trur sånn ca det e det beste eg vett :)
SvarSlett