Mannen min er veldig glad i å fiske, og jeg liker godt å prøve ut nye ting med mat. Den kombinasjonen førte til at vi i dag hadde selvfisket og selvrøyka ørret til middag.
Det er faktisk ikke så avansert å få til å røyke egen fisk. Det tar fra 15-40 minutt, alt etter størrelsen på fisken. Det blir en utrolig god smak på fisken. Den kan også godt fryses og spises en annen dag.
Du trenger:
-en liten røykeovn - koster fra 399,- på feks. XXL
-røykspon -selges på sportsbutikker/Biltema/Obs! og koster ca. 99,- for en stor pakke
-litt rødsprit
Slik gjør du
- Rens fisken godt og strø salt på kjøttet.
- Legg stor fisk i saltlake eller tørrsalt godt, slik at saltet trenger inn i kjøttet.
- La den ligge over natta, før den vaskes ren og tørkes. La den så ligge en halvtime i vann, før den tørkes med klut eller myk børste.
- Stor fisk kan fileteres, slik at den ikke blir rå i midten og tørr på kantene
- Før fisken legges i ovnen, krydrer du den med kjøttsiden ned. Du kan også bruke litt smør, slik at kjøttet ikke tørker.
- Du kan kjøpe røykspon eller lage den selv. Tørr spon og små fliser fra løvtre er det beste.
- Heng eller legg fisken i røykeovnen og tenn opp. Hold kammeret lukket så du ikke slipper ut varme og røyk.
- Når ovnen er varm,trenger småfisk ikkemer enn 15-20 min for å røykes.
Hentet fra: http://ut.no/artikkel/1.7257161
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar