pepper - paprika - spisskummen - gurkemeie
Tagine har blitt en av mine favorittretter etter at jeg lærte å lage det av min søster (mannen hennes er oppvokst i Marokko). Det er en hverdagsrett i Marokko, men her i huset blir det mest brukt når vi skal kose oss litt ekstra. Retten er både gluten- og laktosefri. I tillegg er den full av grønnsaker og inneholder lite fett. Så ja, den kan nytes med god samvittighet!
400 gram kyllingstykker
(lår og bryst), ev. filet
4 poteter
5 gulrøtter
2-3 løk
150 - 175 g grønne oliven
1 dl rapsolje
2 ts hakket frisk koriander
1 ts gurkemeie
1 klype safran
1 ts paprikakrydder
1 ts spisskummen
1 ts pepper
2 ts salt
1/2 sitron (m skall)
3 – 4 dl vann
Serveres med brød (og skal egentlig spises med hendene
etter Marokkansk tradisjon :)
NB!
Kjøp krydder i en innvandrerbutikk, gjerne i løsvekt. Det er mye mer smak på dette krydderet enn glassene og posene du får kjøpt i dagligvarebutikk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar